Ya-Allah!Pelajar UPSI Nazak Disebabkan Dibelasah FRU Akhirnya Meninggal…

 
 
Tergelak kami membaca artikel yang dipost oleh brojinggo yang bertajuk "Siswa Nazak Akhirnya Meninggal…".Mula-mulanya ingatkan betul lah yang budak itu meninggal tetapi yang sebenarnya…..Dragon Ball ada 7 biji semuanya…hehehe…
Ceritanya macam ini:-
Siswa yang bernama Muhammad Safwan Anang yang dikatakan NAZAK semasa rusuhan di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) di Tanjung Malim kemarin akhirnya akan MENINGGALkan Hospital beberapa hari lagi…
Bila tengok gambar diatas orang ramai akan berkata budak ni "berlakon sebijik macam Anwar"…. walhal bukan ada apa pun…
 
 
Safwan nak lawan kerajaan tapi masuk hospital kerajaan…. mendapat rawatan dan layanan terbaik, bukan macam anjing… sepatutnya biarkan saja budak ni mampos, aman sikit Malaysia ni…
 
 
 
Diatas print screen twitter Adam Adli cuba membuat provokasi untuk menghuru harakan keadaan… mamat ni boleh di dakwa diatas akta menghasut…
 
Tweet Adam mengambarkan pihak polis ganas, kejam yang kononnya membelasah Safwan sampai nak mati… Wak lu….
Nampaknya lakonan modus operandi mereka tak menjadi…
 
Cuba perhatikan provokasi yang dibuat oleh Adam Adli ditwitter:-
 
Nampak sangat yang budak ni cuba untuk mereka-reka cerita dan memburuk-burukkan lagi keadaan.
Safwan Anang teruk dibelasah sdg nazak!Ya-Allah!kau laknak anjing umno!
Dua perkara yang ingin kami tekankan disini.Yang pertama Adam Adli ini membuat provokasi mengatakan Safwan Anang nazak.Kat situ dah berbohong dan menipu anda semua.Kedua Anjing Umno.
 
Dia menyebut Ya-Allah tetapi kemudian mengutuk orang lain dengan gelaran yang tidak elok sedangkan Islam melarang umat-Nya menipu,memalukan orang lain dan memburuk-burukkan @ menfitnah orang lain.Betul tak??
 
Bagi pendapat kami,semua ini adalah angkara politik.Adam Adli itu antara muka baru yang berpengaruh di PKR.So jangan terkejutlah jika dia berani untuk membuat provokasi berkenaan.Jika bapaknya suka membuat provokasi,ni kan pulak anaknya.Bak kata pepatah:-
Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi
Bagaimana pula dengan pendapat anda mengenai perkara ini?Jika anda ada pendapat yang berbeza,mari kongsikan bersama-sama pembaca yang lain.Plz,jangan bergaduh kerana fahaman politik yang berbeza.

No comments:

Post a Comment