Video Demo UPSI 2012 Dan Mahasiswa Cedera Kerana Terlanggar Cermin Klinik!

 
 
 
"Mangsa tercedera bukan kerana dipukul oleh polis tetapi sebab dia terlanggar cermin klinik sewaktu cuba melarikan diri," ujar sumber pada jam 12 tengah hari tadi.
 
Tapi apa yang dispin oleh rangkaian social Facebook dan Twitter pembangkang ialah sebagai "tragedi berdarah" pelajar berkenaan cedera dipukul oleh pihak PDRM. Malah tuala yang penuh dengan darah digunakan sebagai simpati.
 
Mereka putar belitkan fakta agar rakyat membenci polis dan kerajaan, kononnya berlakunya keganasan dan kezaliman pihak polis.. Taktik ini sudah lama di kesan..
Sementara itu, Presiden Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik Muhammad Safwan Anang yang di katakan nazak… kini dilihat sihat dan ok je…. Pergh! memang puak pembangkang ni suka besarkan isu.
 
Nampaknya masing-masing cuba nak jadi hero rupanya.Mungkin juga ini adalah hasil dari pertemuan Anwar bersama kumpulan pelajar di rumahnya pada minggu lepas..
 
 
Sekarang cuba perhatikan pula video dibawah ini,cuba lihat minit ke 5.20 bagaimana Mahasiswa berkenaan cedera.
Hahahahaha….sekarang macam mana?dah jelas dengan isu ini?siapa yang salah?adakah FRU yang memukul budak-budak itu?atau mereka sendiri yang mencederakan diri sendiri??Tepuk dada tanya akal =)

No comments:

Post a Comment